Vooremaa ja Peipsiveer

 

 13.–14. septeber 2025

Reisikalender  Ajalugu  /  Meist  /  Kontakt

Nädal enne sügisest madisepäeva sõidame Peipsi poole, et juba viieteistkümnendat korda minna vaatama, kuidas elavad põllumehed, väiketootjad, mesinikud ning aiapidajad ja kuidas tuleb meie lauale puhas kodumaine toit. Mitte ainult et oma silm on kuningas, vaid sama tähtis on ka kõike ise kohapeal maitsta ja meelepärast-keelepärast koju kaasa osta. Muidugi on kavas ka kultuurilist meelelahutust: külastame Betti Alveri muuseumi, maalinäitust Voronja galeriis ning Palamuse Amatöörteatri etendust „Pidu taevani“. Majutus on Tartu Dorpatis.

 

1. päev: Väljasõit kell 9.00 Tallinnast Mere pst Vene kultuurikeskuse juurest, turismibusside seisukohast (buss 155 BSN). Esimesena sõidame Uuevälja külas asuvasse Toretallu. See paik on saanud kuulsaks oma maisilabürindiga. Soovijad saavad minna proovima oma orienteerumisoskusi, teised aga tutvuma Eesti kaardi järgi kujundatud lilleaiaga ja avatud talu igapäevaste toimingutega. Talvised meevarud saama kaasa osta Nõmavere külas tegutsevast väikesest pereettevõttest Meemeistrid. Lisaks meeklassikale (vedel või kreemjas) lisanduvad igal aastal uued lisandid (marjad, kuuseokkad, must küüslauk jne). Enne lõunasööki teeme kiire sissepõike Jõgevale, et külastada Betti Alveri ja Alo Matiiseni muuseumit. Lõunat sööme Liivoja külas Piibe Tares. Jõgevamaa kõige sõbralikumate kitsedega läheme kohtuma Olemari tallu. Ole ja Marika Hütt räägivad oma talu toimetamistest, pakuvad maitsta kitsepiimast tehtud toodangut ning tutvustavad ka perenaise poolt valmistatud looduskosmeetikat. Kõike meelepärast saame ka kaasa osta. Päeva lõpetame Palamuse Amatöörteatri etendusega „Pidu taevani“. Väike komöödia viib meid 1990.a. Inglismaale, kus ridaelamus naabritena elavad pered saavad asjadest erinevalt aru ja milliseid naljakaid situatsioone seal võib tekkida. Majutus Tartus on hotell Dorpati 2-kohalistes kõigi mugavustega tubades.

 

2. päev: Hommikusöök. Väljasõit kell 9.40. Esmalt sõidame Ülenurmele Pärna tallu, mis on kuulus oma koduste sinkide ja leiva poolest. Tellisin meile kõigile ühe sooja leivapätsi ka koju kaasa võtmiseks. Edasi viib tee meid Varnjasse, kus Voronja Galerii pererahvas Kaili Kask ja Raul Oreškin tutvutavad meile oma mahajäätud paadikuurist ehitatud suvemaja ja igal aastal vahetuvat kaasaegse kunsti näitust. Lisaks pakutakse meile ka 2024.a. Sibulatee puhvetite päeva parimaks pirukaks tituleeritud sibulapirukat sooja mustsõstra joogiga. Kolkjas tellisin Prääniku Tarest ette ära meile kõigile paar pirukat koju võtmiseks. Seal on ka tunnike aega, et peatänava äärest valida endale parimaid sibulaid ja küüslauke, mis aitaksid talvel viirustele vastu panna. Samuti võib sealt leida erinevaid kalakonserve. Lõunat sööme Kolkja Kala-ja Sibularestoranis, mis on kuulus Peipsiveere maitsete ja traditsioonide hoidjana. Reisi viimaseks peatuseks on Ulge talu Odivere külas, kus peremees Jorma annab meile degusteerida erinevaid veine, mis on valminud tema veiniköögis.

 

Tagasi Tallinnas oleme orienteeruvalt kell 21.00.

 

NB! Kohapealsete ostude jaoks võtke palun kaasa sularaha.

 

Reisi hind: 245€

Kõik hinnas (buss, majutus 2-kohalistes tubades, hommikusöök, 2 lõunasööki, 9 külastust ja giidiga ekskursiooni, degusteerimised, teatripilet).

 

Reisikorraldaja: Ülle Mikk

Bussikohtade reserveerimine vastavalt tasumisele.

Reisile registreerumiseks helistada numbril 50 39 289.

Registreeruda võib ka meili teel: yllemikk@lugejareisid.ee

Vooremaa ja Peipsiveer

 

 13.–14. september 2025

Vooremaa ja Peipsiveer

 

 13.–14. september 2025